perjantai 03.06.2016 20:00

Maija Tenkanen & Kulkukoirat

S-Etutanssit! Liput 15 e. (S-Etukortilla -2 e alennus!*)

 

Kulkukoirat on tanssiorkesteri, joka kumartaa menneiden aikojen musiikilliseen kulta-aikaan, mutta katsoo eteenpäin uusia tuulia haistellen, jalat kuitenkin tukevasti tässä päivässä. Tästä kokoonpanosta ei lauluvoimaa puutu, sillä sen kaikki jäsenet laulavat.

 

Kulkukoirien karismaattisena laulajattarena toimii Maija Tenkanen. Vanhanajan tanssimusiikin nimeen vannovalta laulajattarelta taittuu myös kitaransoitto. Maija on tullut tutuksi myös In The Mood ja Periferia -yhtyeiden solistina ja hänellä on taustaa noin kuuden vuoden ajalta Maibell & The Misfires -rockabilly-yhtyeestä, joka on pääsääntöisesti keikkaillut ulkomailla. Kyseinen kokoonpano on tehnyt kaksi albumia espanjalaiselle El Toro Recordsille. In the Mood -orkesterin kanssa Maija on julkaissut CD:n Ajatuksenlukija (Sony Music). Keväällä 2016 Kulkukoirat ja Maija julkaisivat singlen nimeltään Peto.

 

(* 2 e alennus normaalihintaisesta lipun hinnasta. Alennukseen ei voi yhdistää muita etuja. S- Etukortti näytettävä ovella lipunmyynnin yhteydessä. Yhdellä kortilla  max kaksi etulippua. Ei kerrytä S-bonusta.)

 

 

Kulkukoirien historia johtaa aikakauteen Topi Sorsakosken rinnalla, mutta sittemmin kokoonpano on kokenut uudistuksia. Yhtyeen uuteen nousuun nostaneet alkuperäisjäsenet Jarmo Kirsilä ja Tapani Puranen kiersivät pitkään Topin kanssa. Niistä soittoajoista on jäänyt musiikilliset jäljet ja kunnioitus suomalaisia laulajia ja lauluntekijöitä kohtaan: kappaleet soitetaan alkuperäisiä soundeja kunnioittaen. Ryhmää täydentävät muusikot Riku Jokinen ja Antero Kulju, joilla on vankka kokemus tanssimusiikin soitosta ja myös muistakin lajeista, kuten bluesrockista ja modernista kantrista. Kokoonpano soittaa kultaisten tanssivuosikymmenten musiikkia hyvin laaja-alaisesti.

 

– Ohjelmistoomme olemme valinneet mielestämme parhaita valsseja, esimerkiksi Johann Strauss nuoremman Tonava Kaunoinen, Kullervo Linnan Kultainen nuoruus ja Hectorin Nostalgia. Tangoa soitamme alkuperäistyylillä, niistä mainittakoot vaikkapa La Cumparsita ja Carlos Gardelin Por Una Cabeza. Kulkukoirien soittamat humpat ovat riemullisia yllätyksiä. Arvatkaapa, miltä kuulostaa humppana Edvard Griegin Vuorenkuninkaan luolassa? Tähän asti palautteena on ollut innokkaat aplodit ja iloisia ilmeitä.

 

Ohjelmistossa on lisäksi nostalgisia kappaleita, kuten Leijat, Kolmatta linjaa takaisin, Salattu suru, Haavekuva.

Top