Kyösti Mäkimattila, Varjokuva, Uittamo, tanssit

sunnuntai 20.08.2017 19:00

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Liput 16 e.

 

Kyösti Mäkimattila on pitkän linjan muusikko: hän on laulaja, musiikintekijä, artisti sekä Tangokuningas 2013. Varjokuva-yhtyeen kokoonpanosta tuttu Mäkimattila on 50-lukufani, tyylikäs ja vahva tulkitsija sekä sanavalmis viihteen ammattilainen.

 

Vuosia Tangomarkkinoita seuranneena vuosi 2013 oli Mäkimattilan ensimmäinen kerta Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa. Tangokisaan hän on osallistunut aiemmin sävellyskilpailun kautta. Hänen kynästään on lähtenyt yli 200 laulutekstiä, joita ovat levyttäneet muun muassa Arja Koriseva ja Tomi Metsäketo. Hänelle musiikki edustaa nostalgiaa ja evergreenejä.

 

Kyösti on Varjokuvan matkassa saavuttanut Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden kahdesti ja suosikkiyhtyeen kanssa on myös tehty useita levytyksiä. Hän on levyttänyt jo viisi albumia sekä yhden kokoelmalevyn, joista viimeisin, Varjoista valoihin, ilmestyi vuonna 2016.

 

Esiintymispaikoilla Mäkimattilasta huokuu karisma – tyylikäs olemus, voimakas kyky viehättää ihmisiä ja loppuun mietitty lavadesign. Kyösti omistautuu vahvasti retrolinjalle ja etsii alati musiikin helmiä. Levytetyt kappaleet pukeutuvat sujuvasti perinteitä kunnioittavaan asuun, moderneja sovituksia unohtamatta.

Top