Uittamo, tanssit, Eija Kantola

sunnuntai 17.09.2017 19:00

Eija Kantola & Omega

Liput 15 e.

 

Eija Kantola on loistanut tähtitaivaalla jo pitkään kirkkaimpien naisartistien tähtikaartissa. Yhteensä artisti on julkaissut jo 19 albumia, ja hänet on palkittu myös kultalevyillä.

 

Eijan varsinainen laulajanura starttasi vuonna 1992, kun hän voitti Tangokuningatar-tittelin. Sitä ovat seuranneet Syksyn Sävel -voitto, Suomen Euroviisukarsinnan kakkossija, Emma– ja Iskelmä Finlandia -ehdokkuudet sekä monet konserttikiertueet puhumattakaan tuhansista keikoista, joita taiteilija on uransa varrella tehnyt. 2015 vuoden lopulla Eija palkittiin Kullervo Linna Säätiön tunnustuksella.

 

Vuonna 2012 sensuelli laulajatar juhli 20-vuotiasta taiteilijajuhlavuottaan, joka piti sisällään kaksi suurta konserttikiertuetta ja kaksi albumia: studioalbumin Peili ja tuplaCD:n Yön kuningatar – kaikkien aikojen parhaat. Eija Kantolan tammikuussa 2016 julkaistu Kadonneet laulut -albumi kätkee sisäänsä vanhoja hittiklassikkoja ”c-kasettiaikakaudelta”. Levy on tuotettu huolella ja sen taustoista vastaa Mika Toivasen studio-orkesteri isoine viuluryhmineen. Singlelohkaisuina levyltä on kuulu Vesipisaroiden laulu ja Rakkauden leikki sekä Pikku lurjus.

 

Eijan rinnalla keikoilla soittaa Omega-orkesteri.

Top